Friday, July 29, 2011

Misi Nasional: Once Upon A Time in Singapork

Lupakan sebentar apa yang baru berlaku semalam, ayuh kita imbas kembali beberapa hari ke waktu dimana Harimau Malaya dan ekornya, Ultras Malaya berkunjung ke Temasek. Enjoy!

Tanggal 23/07/2011 akan sentiasa segar dalam ingatan pengikut-pengikut ajaran taksub Ultras Malaya. Masakan tidak, tarikh tersebut telah menyaksikan tercatatnya sebuah pelanggaran maha dahsyat hampir seribu rakyat Malaysia berbilang bangsa, agama, parti politik dan warna baju ke tanah yang sudah pernah dilanggar todak pada masa lampau, Temasek. Brigate Gialloblu selaku badan berkanun yang bernaung secara rasminya dibawah panji Ultras Malaya turut tidak kalah dalam menghantar wakil ke sana. Seramai 7 balaci telah dihantar bagi sama-sama melakukan kerosakan ditanah hina itu. Berikut merupakan catatan bergambar sepanjang hari bersejarah tersebut. Sama-sama kita saksikan!


Kupon hari kantin Sekolah Menengah Jalan Besar

Jalur Gemilang terbesar pernah dibawa menyeberangi Tambak Johor barangkali...

Corteo 4 jam sebelum sepak mula ke Std Jalan Besar

Kami tak dayus..kami bukan pengecut..kami juga tak akan jadi hina seperti kalian!anjing import!


Semangat yang tidak akan pernah luntur..sambil diiringi bodyguard yg diterbangkan khas oleh BGB


Murid-murid Sekolah Menengah Jalan Besar dipaksa beratur oleh pengawas bertugas..kelihatan disitu kelibat saudara BGB kita yg sungguh kacak; saudagar Pelekat dari TM

Bercakap pasal pelekat...special untuk Singapork




Kak Long pun kelihatan sangat terpegun disitu..hai Kak Long!

Speaker sponsor...

"Besarnya stadium ini!~~hahahaha!~~"


Kenangan salji di Singapura...

Abang Long paling gembira dan paling tidak terkawal pada hari bersejarah tersebut..

Kenangan balaci balaci BGB di Stadium Jalan Besar, Singapork...yang kanan sekali Rambo, yang kiri sekali kakak rambo yang hanya pakai anak tudung sahaja ke sana...sexy...


P/S: Gambar-gambar terbaik ini dicilok tanpa izin dari jurufoto-jurufoto terhebat Ultras Malaya..terima kasih diucapkan kepada Farid Sadri, Shah Amirul, Atiba Jefferson dan tidak lupa juga kepada Abdul Hafiz..kalian terbaik!

13 comments:

  1. terbaek!!!...fuck singapork!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. tidak salah menunjukkan rasa cinta yg ultra kepada negara, namun jgn d benci sesuatu kaum itu bila hanya bola sepak menjadi pertaruhan. kamu tidak mewakili semua pemyokong malaysia. hanya kumpulan kamu sahaja. mengapa di tuding jari tengah pada mereka, mengapa memanggil nama negara mereka seiring dgn nama binatang yg jijik dlm agama kita, tidakkah singapure juga ada masyarakat islam.

    ReplyDelete
  3. jgn racist dlm bolasepak dan jgn terlalu ikut perasaan kita

    ReplyDelete
  4. Terima Kasih atas komen anda Anonymous 6.28am...saya sgt2 bersetuju dan fham sekali dgn apa yg saudara cuba smpaikan..cumanya kalau ada bait2 ayat yg ada mengatakan bahawa apa2 yg kami lakukan mewakili suara majoriti rakyat Malaysia, silalah tuan yg bijaksana lg berpandangan jauh buktikan..lg plak, jika dilihat btul2 drp pelekat keluaran kami, seingat kami, tidak pula kami tuliskan bersama ayat "MADE IN MALAYSIA" atau pun "MADE BY IGNORANT MALAYSIAN"..yg ada cuma nama BGB Perlis dan Ultras Malaya..saya kira rakyat Malaysia lain diluar sana, wlopon x sepandai saudara, pasti mengetahui yg sticker ini mewakili ideologi dan pendapat BGB Perlis dan Ultras Malaya dan bukanya seluruh rakyat Malaysia...

    Nelson Mandela pernah berkata dalam ucapannya berkaitan isu Apartheid di South Africa, "Football is more than just a game". Saya tidak salahkan anda sekiranya anda melihat bola sepak sbg hanya bola sepak dan saya harap anda juga hormat dan tidak menyalahkan org lain yg melihat bola sepak lebih drp sekadar bola sepak..Terima kasih kerana sudi membaca dan membuang masa membelek blog yg tidak seberapa dgn saudara..hrapnya jikalau ada apa2 lg yg masih terbuku dihati saudara, luahkanlah semuanya disini..tiada masalah bg saya..teruskan membaca blog ini..cheers!

    ReplyDelete
  5. nice bgb n ultras malaya..terbaik singapork di bunuh saja!!!..greeting dari sayotters sarawak..

    ReplyDelete
  6. aku suka gmbr2 ni..walaupon ia dicilok. thumbs up !!!

    ReplyDelete
  7. Crew2 yang attend ke sana saja taw apa yg berlaku di sana...don't judge a book by its cover..they said they well tolerate n diplomate country..but they just the same...the problem is our malaysian to nice for other peoples n foreigners..xkira la dlm politik ka dan apa saja yg berkait dgn kenegaraan..kita sgt baik trhadap org..just see what indonesia buat kt kita..tp kita still boleh menelan perbuatan mereka...MALAYSIA SEMEMANGNYA NEGARA YG PENUH TATASUSILA...

    ReplyDelete
  8. ini bukan racist la weh.
    tau tak racist tu apa?
    google is ur friend.
    sana aa melayu juga, ada cina and ada india.
    kalo melayu, cina, india msia benci melayu india cina spore racist ka?
    so what if ada orang islam kat sana?
    orang islam kat arab pun ada bermusuh musuhan.
    ni lagi yang komuniti asean.
    lek la bero..
    xkan berbunuh la islam spore and msia pasal bola.
    kau ingt if BGB ke UM ke, pegi singpore berani ke bunuh orang islam kat sana?
    ckp ckp orang islam la.
    bunuh orang in general pun kitorang tak kan buat.
    ini bola sepak.
    kami ada fahaman sendiri.
    kau ada fahaman sendiri.
    aku bukan ckp bukan bg pihak BGB or UM.
    aku ckp bg pihak aku sendiri yang join UM.

    ReplyDelete
  9. bola bola jgk
    jgn sampai membawa perpecahan

    ReplyDelete
  10. sokong anoymous di atas...fanatik sampai fuck2 apasal...nie perlawanan sukan..bkn perperangan..sokong dgn smngt
    ksukanan..

    ReplyDelete
  11. hampa selamanya xkan paham..jari tengah untuk anda berdua.

    ReplyDelete
  12. Eh hello guys come on korang kutuk pun bukan korang boleh dapat apa2 -.- Melayu apa gini asik kutuk2 orang. Kalau nak dibandingkan singapore dengan malaysia.Haha memang Malaysia kalah la dengan Singapura dari segi ekonomi,pendidikan dan sebagainya.Jadi jangan nak kutuk orang sangat eh.Jangan la tunjuk sangat yang awak2 semua ni tak ada pendidikan.Kerjanya asik kutuk orang je

    ReplyDelete